En hastighedsoptimeret hjemmeside betaler sig

En hurtig hjemmeside har aldrig været vigtigere - det er nemlig ikke kun godt for dem der besøger dit website, det kan også mærkes på bundlinjen.
Illustration af hastighedsoptimeret webdesign

Få en hurtigere hjemmeside

Vi elsker lige som dine potentielle kunder en hurtig og optimeret hjemmeside, og det er ikke kun fordi vi ikke gider vente på langsomme hjemmesider, eller fordi vi har arbejdet med webudvikling siden dengang man koblede op på nettet med et modem. Nej, den største grund til vi har specialiseret os i hastighedsoptimering af hjemmesider er, at det er en rigtig god investering som nemt betaler sig.

Hvis du allerede nu ved du har brug for at få optimeret hastigheden på din hjemmeside, så klik på bestil hastighedsoptimering. Hvis du gerne vil vide mere om fordelene og hvad vi kan hjælpe med, så læs videre på denne side.

Fordelen ved en hastighedsoptimeret hjemmeside

Vi har den holding at enhver investering i virksomhedens hjemmeside skal kunne betale sig, og det kan det når det kommer til hastighedsoptimering. Der er oftest tale om en lille investering som har stor virkning.

Her er nogle af de fordele en hurtig hjemmeside giver:

Kort sagt så betyder en hurtig hjemmeside en bedre oplevelse for brugerne, og en reducering af virksomhedens pris pr. kunde erhvervelse.

Derfor bør man altid arbejde med hastighedsoptimering inden man investere store summer i annoncering eller andre former for marketing, det er jo ikke særlig smart at bruge 25.000 på en AdWords-kampagne, hvis en stor del af de betalte klik er spildte, fordi hjemmesiden er for langsom. Samtidig vil en hurtig hjemmeside bidrage lidt til en bedre placeringer i de organiske søgeresultater, som er gratis.

Hurtig hjemmeside illustreret som en raket

Test din hjemmesidehastighed med PageSpeed

Hastighed er en at de hjemmesideoptimeringer man nemt kan teste og måle på. Det betyder man hurtigt kan gennemskue om der er behov for at gøre noget ved det, eller ej.

Google stiller en tjeneste til rådighed der hedder PageSpeed Insigts, hvor man nemt kan teste hvordan hastigheden er på ens egen hjemmeside. Den kan selvfølgelig også bruges til at sammenligne med konkurrenterne, og derudover kan man jo også prøve at teste hjemmesiden for sit webbureau.

Prøv at teste din hjemmeside med Google PageSpeed Insights her.

Det er en god ide at teste mere end blot forsiden, da de underliggende sider oftest er mindst lige så vigtige. Når hjemmesiden er blevet analyseret, får man en score for henholdsvis mobil og computer. Det er især mobil scoren man skal være opmærksom på, da det er her hastigheden har størst betydning.

Din PageSpeed score bør som minimum ligge i toppen af det orange område, men sigt alligevel efter at komme op i det grønne område, som ligger over 89. Det er ikke altid muligt at opnå topscore, for det handler også om hvilken type hjemmeside der er tale om, og hvad siden indeholder. Der kan næsten altid laves forbedringer, men man skal heller ikke tage PageSpeed score for mere end det er, hvilket er et fingerpeg om hvorvidt der bør laves forbederinger eller ej - det er således ikke en absolut karakter for hvor godt dit website er.

Vær opmærksom på at den score du får, kan variere nogle få procent fra gang til gang du kører testen. Hvis der er store udsving mellem hver test, kan det være er serverproblem og ikke nødvendigvis hjemmesidens opbygning.

Her er et eksempel fra webkilde's egen hjemmeside. Først mobil versionen og dernæst computerversionen:

PageSpeed hastighedstest mobil 98
PageSpeed hastighedstest desktop 100

Hvor høj en score kan min hjemmeside opnå?

Hvor høj en PageSpeed score man kan opnå, afhænger af flere forskellige faktorer for den enkelte hjemmeside. Det CMS man benytter kan sætte nogle begrænsninger, og nogle sider kan have behov for mere tungt indhold som f.eks. store mængder grafik. Men der kan næsten altid foretages optimeringer som gør en reel forskel.

For nogle kan en score på 80 godt være tilfredsstillede, især hvis de nærmeste konkurrenter ligger på 60 eller under. Men man bør altid sigte efter en mindst lige så god eller bedre score for tilsvarende hjemmesider - og den stiger hele tiden, for efter Google i 2018 meddelte at PageSpeed på mobilen, fremover ville være en ranking faktor, så har flere og flere virksomheden sat fokus på hastighedsoptimering.

Hvad koster hastighedsoptimering?

En typisk hjemmeside optimering kan koste mellem 1.500 og 4.000 kroner. Det er sjældent dyrere, men nogle gange kan det godt betale sig at kombinere det med et nyt optimeret webdesign, fordi man kan opnå endnu bedre resultater hvis hjemmesiden bygges rigtig op fra starten, og det er desværre langtfra alle bureauer der gør det.

Få et tilbud på hastighedsoptimering af din hjemmeside

Udfyld formularen, så tager vi et kig på din hjemmeside og sender et uforpligtende tilbud på optimering af dens hastighed.

Når vi giver tilbud på optimering af en hjemmeside, så bygger det på mest mulig optimering for pengene. Hvis pris er ligegyldig og en top score er altafgørende, så er vi selvfølgelig også klar på den opgave, men gevinsten i forhold til omkostningen for de sidste få procent er ikke altid på et nivau hvor den ekstra omkostning kan betale sig.

Tak for din henvendelse. Beskeden er nu afsendt, og vi vender tilbage hurtigst muligt!
Ups... formularen kunne ikke sendes - kontakt os i stedet på telefon 20 94 49 15