En hastighedsoptimeret hjemmeside betaler sig

En hurtig hjemmeside har aldrig været vigtigere - det er ikke kun godt for de besøgenes brugeroplevelse, det kan nemlig også mærkes på bundlinjen.

Få en hurtigere hjemmeside

Vi elsker lige som dine potentielle kunder en hurtig og optimeret hjemmeside, og det er ikke kun fordi vi ikke gider vente på langsomme hjemmesider, eller fordi vi har arbejdet med webudvikling siden dengang man koblede op på nettet med et modem. Nej den største grund til vi har specialiseret os i hastighedsoptimering af hjemmesider er, at det ganske enkelt er en af de bedste investeringer man kan foretage i sin hjemmeside.

I det følgende kan du læse lidt om hvorfor en hastighedsoptimeret hjemmeside er så vigtigt og hvad din virksomhed får ud af det.

Derfor

Hastighedsoptimeret hjemmeside

Vi har den holding at enhver investering i virksomhedens hjemmeside skal kunne betale sig, og det kan når det kommer til hastighedsoptimering. Der er oftest tale om en lille investering som har stor virkning.

Her er nogle af de fordele en hurtig hjemmeside giver:

Kort sagt så betyder en hurtig hjemmeside en bedre oplevelse for brugerne, og en reducering af virksomhedens pris pr. kunde erhvervelse.

Derfor bør man altid arbejde med hastighedsoptimering inden man investere store summer i annoncering eller andre former for marketing, det er jo ikke særlig smart at bruge 25.000 på en AdWords-kampagne, hvis en stor del af de betalte klik er spildte, fordi hjemmesiden er for langsom. Samtidig vil en hurtig hjemmeside bidrage lidt til en bedre placeringer i de organiske søgeresultater, som er gratis.

Test din hjemmesidehastighed med PageSpeed

Hastighed er en at de hjemmesideoptimeringer man nemt kan teste og måle på. Det betyder man hurtigt kan gennemskue om der er behov for at gøre noget ved det, eller ej.

Google stiller en tjeneste til rådighed der hedder PageSpeed Insigts, hvor man nemt kan teste hvordan hastigheden er på ens egen hjemmeside. Den kan selvfølgelig også bruges til at sammenligne med konkurrenterne, og derudover kan man jo også prøve at teste hjemmesiden for sit webbureau.

Prøv at teste din hjemmeside med Google PageSpeed Insights her.

Det er en god ide at teste mere end blot forsiden, da de underliggende sider oftest er mindst lige så vigtige. Når hjemmesiden er blevet analyseret, får man en score for henholdsvis mobil og computer. Det er især mobil scoren man skal være opmærksom på, da det er her hastigheden har størst betydning.

Din PageSpeed score bør som minimum ligge i toppen af det orange område, men sigt alligevel efter at komme op i det grønne område, som ligger over 89. Det er ikke altid muligt at opnå topscore, for det handler også om hvilken type hjemmeside der er tale om, og hvad siden indeholder. Der kan næsten altid laves forbedringer, men man skal heller ikke tage PageSpeed score for mere end det er, hvilket er et fingerpeg om hvorvidt der bør laves forbederinger eller ej - det er således ikke en absolut karakter for hvor godt dit website er.

Vær opmærksom på at den score du får, kan variere nogle få procent fra gang til gang du kører testen. Hvis der er store udsving mellem hver test, kan det være er serverproblem og ikke nødvendigvis hjemmesidens opbygning.

Her er et eksempel fra webkilde's egen hjemmeside. Først mobil versionen og dernæst computerversionen:

Hvad koster hastighedsoptimering?

Hver hjemmeside er forskellig, og det er derfor forskelligt hvor meget tid der skal bruges på at få den optimeret. Derfor kan vi ikke give en eksakt pris, uden at have kigget på siden først.

Det vigtigste er at du får mere ud af det, end de penge du putter i optimeringen. En typisk hjemmeside optimering kan koste mellem 1.500 og 4.000 kroner. Det er sjældent dyrere, men nogle gange kan det godt betale sig at kombinere det med et nyt optimeret hjemmesidedesign.

Kontakt os og hør hvad det vil koste at få optimeret netop din hjemmeside. For det meste kan der laves betydelige forbedringer, for små penge.

Kan i garantere en score på 90 eller over?

Nej, vi kan ikke garantere en bestemt score - det er der ingen der kan. Hvor høj en PageSpeed score man kan opnå, afhænger af mange forskellige faktorer for den enkelte hjemmeside. Det CMS man benytter kan sætte nogle begrænsninger, og nogle sider kan have behov for mere tungt indhold som f.eks. store mængder grafik. Men der kan næsten altid foretages optimeringer som gør en reel forskel.

For nogle kan en score på 75 godt være tilfredsstillede, især hvis de nærmeste konkurrenter ligger på 60. Men man bør altid sigte efter en mindst lige så god eller bedre score for tilsvarende hjemmesider - og den stiger hele tiden, for efter Google i 2018 meddelte at PageSpeed på mobilen, fremover ville være en ranking faktor, så har flere og flere virksomheden sat fokus på hastighedsoptimering.

Vores egen side får bl.a. den fine score, fordi vi ligesom når vi laver hjemmesider for vores kunder, har tænkt hastighedsoptimering ind fra starten. Når man skal lave hastighedsoptimering på et eksisterende site, vil man ofte støde ind i enkelte ting hvor der skal bruges uforholdsmæssigt meget tid, for de sidste få procents forbedring med.

Når vi giver tilbud på optimering af en hjemmeside, så bygger det på mest mulig optimering for pengene. Hvis pris er ligegyldig og en top score er altafgørende, så er vi selvfølgelig også klar på den opgave, men gevinsten i forhold til omkostningen for de sidste få procent er ikke altid på et nivau hvor den ekstra omkostning kan betale sig.

Vi tager gerne et uforpligtende kig på din hjemmeside, og ser på hvilke muligheder der er for at opnå er bedre PageSpeed score.

Få et tilbud på hastighedsoptimering af din hjemmeside

Udfyld formularen, så tager vi et kig på din hjemmeside og sender et uforpligtende tilbud på optimering af hjemmesidens hastighed. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 20 94 49 15.

Tak for din henvendelse. Beskeden er nu afsendt, og vi vender tilbage hurtigst muligt!
Ups... formularen kunne ikke sendes - kontakt os i stedet på telefon 20 94 49 15